Auteur: Kris Luyckx
In regie van Kris Luyckx

   Seizoen 2016 - 2017


Praktische informatie

Ootello speelt 'Tilleke'

In februari 2017 zal het precies 30 jaar geleden zijn dat het toen nog piepjonge Ootello zijn eerste voorstelling speelde. Dankbaarheid is een schone deugd! En daarom wil Ootello voor één keertje nog eens in de oude doos graaien om Tilleke, één van de absolute publiekslievelingen van de afgelopen 30 jaar, weer uit haar as te doen herrijzen.
Tilleke, dat wat kromgetrokken, tandeloos vrouwtje dat in haar oud en vervallen huisje, diep in de vennen en bossen, al krabbend en peuterend en rochelend en reutelend door het leven ging en ‘en passant' in haar genadeloze goedheid de ziel zuiverde van alle wrede pannenkoeken die ze toevallig tegen het lijf liep.

Om haar 30-jarig jubileum in stijl en vooral met heel veel humor te vieren, creëerde Ootello voor haar een gloednieuw sprookje waarin ‘Belle en het Beest' zullen vechten om het geweten van een wat simpele cafébaas die met de jaren zijn oude bruine kroeg onverbiddelijk heeft zien wegkwijnen nadat ze vele generaties lang het hart was van een klein idyllisch dorpje aan de Nethe ... 

De tekst en de regie van ‘Tilleke' zijn van de hand van Ootello's huisregisseur Kris Luyckx. Kris regisseerde en schreef of bewerkte voor Ootello al meer dan 20 stukken waaronder ‘Leve de jongens!', ‘Fiore Ferrari‘, ‘De zoete oorlog', ‘De ultieme kik' en niet te vergeten de theaterklassiekers ‘Popcorn', ‘De lege cel', ‘Het koekoeksnest', ‘Groenten uit Balen' en vorig jaar nog ‘Op hoop van zegen'.

De cast voor ‘Tilleke' bestaat uit Gitte Vannuten, Urbain Uytterhoeven, Ivo Maes, Geert Craane, Rik Geuns, Antje Van Herck, Erna Geerinckx, Gil Swinnen en Wannes Roosen.

Praktische informatie

  Seizoen 2016 - 2017

Inkom:
   • Cafétheater = € 10 (of 1 vrijkaart) - Kinderen onder de 12 jaar betalen € 5
   • Theater culinair = € 35 (of 4 vrijkaarten) - Kinderen onder de 12 jaar betalen € 18 (of 2 
     vrijkaarten)
   • Studenten hebben recht op 1 gratis consumptie op vertoon van hun studentenkaart
     aan de kassa. 
 

Aanvang:
   • Cafétheater om 20 u. (deuren 19u30)
      !!! De voorstelling op ZONDAG 12 MAART 2017 begint om 18 u. (deuren 17u30) !!!
   • Theater culinair om 18 u. (deuren 17u30)

Waar:
   • Theaterzaal Ootello: Ezaart 162, Mol