Auteur: Jan de Hartog
In regie van Ivo Maes

    Seizoen 2016 - 2017


Praktische informatie

Ootello speelt 'Hel Hemelbed'

Na een succesvolle voorstellingenreeks van ‘Op hoop van Zegen' willen we u bij Ootello opnieuw verrassen met een meesterwerk uit de Nederlandse theatergeschiedenis. In samenwerking met Theatercompagnie Verse Mosselen en regisseur / schrijver Ivo Maes (die als Kobus nog schitterde in ‘Op hoop van Zegen') brengen we in november een bewerking van ‘Het Hemelbed' van Jan de Hartog.
De Hartog schreef zijn bekendste toneelstuk in 1942 nadat hij kort voordien in Nederland immens populair was geworden met zijn boek ‘Hollands Glorie'.
‘Het Hemelbed' werd voor het eerst opgevoerd in Londen, verhuisde van daar naar New York en Amsterdam om vervolgens de hele wereld rond te gaan. Na driekwart eeuw van rondzwervingen zal het in het late najaar van 2016 eindelijk in ons klein dorpje aan de Molse Nete belanden. Het zou dan ook doodzonde zijn, mocht u dit bijzonder fijngevoelig en humoristisch stuk missen!

Liefde en leed, hartstocht en vervreemding, ...'

Een late avond van een prachtige lentedag, anno 1890 ...
Paul draagt zijn bruidje Agnes over de drempel van hun nieuw huisje. Er staat nog een hemelbed, achtergelaten door de vorige huurders.

Hun hele verdere leven start in dat hemelbed, met een aftastende huwelijksnacht.

Vijfendertig jaar later, op een miezerige najaarsdag in 1925 ...
Agnes en haar Paul trekken voor de allerlaatste keer de deur van datzelfde huurhuisje achter zich dicht. Het hemelbed blijft achter. Wachtend ...

Het leven in al haar toonaarden is voorbij geflitst.
Van passie tot zwangerschap, over angst en plezier tot sluimerend wantrouwen en achterdocht, opvoeden en durven loslaten, e, relativeren. Ja ... vooral relativeren.

Op een bijzonder humoristische maar ook fijngevoelige wijze neemt ‘Het Hemelbed' je mee in het bruisende leven van twee jonge mensen die samen ouder worden.
Ivo Maes

Praktische informatie

  Seizoen 2016 - 2017

Inkom:
   • Cafétheater = € 10 (of 1 vrijkaart) - Kinderen onder de 12 jaar komen kijken aan € 5

Aanvang:
   • Cafétheater om 20 u. (deuren 19u30)

Waar:
   • Theaterzaal Ootello: Ezaart 162, Mol