Auteur: John Cariani
In regie van Elien De Roeck

Seizoen 2017 - 2018


Praktische informatie

Ootello speelt 'Almost, Maine'

De afgelopen jaren oogstte Jeutello, het jonge geweld van Ootello, veel succes met eigen creaties of, vorig jaar nog, met een vrije bewerking van Shakespeare. Dit seizoen kiezen we met ‘Almost, Maine’ voor één van de meest populaire theaterteksten van het ogenblik. ‘Almost, Maine’ is een stuk van John Cariani uit 2004. Het maakte in Amerika de afgelopen jaren een sterke opmars en is bijzonder populair binnen zowel het professionele als niet professionele theater. In de scholen is het vandaag het meest gespeelde toneelstuk, waarmee het zelfs ene Shakespeare van de troon heeft gestoten. ‘Almost, Maine’ dankt zijn succes ongetwijfeld aan het originele concept: 11 korte scènes met de liefde (in alle geuren en kleuren!) als rode draad. Het stuk is herkenbaar, ontroerend, frustrerend en bizar tegelijkertijd.

‘Almost, Maine’ is een klein, mythisch stadje in ‘the middle of nowhere’. Op een koude, heldere avond, putje winter, terwijl duizenden sterren schitteren en het noorderlicht de sneeuw inkleurt, beleven de bewoners van Maine de liefde op de vreemdste manieren. In een heerlijke ‘midwinter night's dream’ worden harten gebroken én gelijmd, althans bijna. Almost …

De regie van ‘Almost, Maine’ is van de hand van Elien De Roeck, die vorig jaar debuteerde met het verrassende Horatio.

De cast bestaat uit Sander Bogaerts, Sam Delespaul, Joris Delespaul, Marie Hannes, Lies Lenaerts, Lynn Luyckx, Eline Van Gestel en Laurien Vanbroekhoven.

Praktische informatie

Seizoen 2017 - 2018

Inkom:
   • Cafétheater = € 7 of 1 vrijkaart.

Aanvang:
   • Cafétheater om 20 u. (deuren 19u30)
 
Waar:
   • Theaterzaal Ootello: Ezaart 162, Mol